Verjamem, da so misli tisto, kar se plete v naših glavah in vodi naša življenja.  Zato se trudim, da sem vedno nasmejana, pozitivna, odprta in pripravljena prisluhnit ljudem v različnih življenjskih situacijah.

Tamara Kancilija Kosmač

Po poklicu sem diplomirana psihologinja, za študij psihologije sem se odločila predvsem zato, ker sem želela razumeti kaj se dogaja v naših glavah, kaj je tisto kar nas omejuje in kaj je tisto, kar nas žene naprej.

V času študija sem krajše obdobje delala na Območni službi Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje v Kranju, kjer sem sodelovala predvsem na Centru za informiranje in poklicno svetovanje. Pri delu sem sodelovala pri različnih delavnicah namenjenim brezposelnim osebam in individualno svetovala posameznikom, predvsem na področju prijavne dokumentacije in zaposlitvenega razgovora.

Od konca študija dalje sodelujem v BRST psihologiji, kjer se ukvarjam predvsem s psihološkim testiranjem in psihološkim svetovanjem. Občasno sodelujem tudi pri izvajanju skupinskih delavnic in izobraževanj.

Rada nadgrajujem svoje znanje, se izobražujem in izpopolnjujem, zato se poleg dela usposabljam tudi za vedenjsko kognitivno terapevtko.

Že od nekdaj se aktivno ukvarjam s športom. Deset let sem aktivno trenirala in tekmovala v smučarskih skokih in bila ena izmed začetnic ženskih smučarskih skokov v Sloveniji. Kasneje pa sem svoj prosti čas bolj aktivno posvetila alpskemu smučanju, v katerega sem vpeta še danes, saj svoje znanje kot inštruktorica podajam naprej vsem željnim vijuganja po belih strminah. Sem tudi navdušena tekačica, saj je to moj način sprostitve in razbremenitve, zelo rada pa preberem tudi dobro knjigo in uživam v različnih zvrsteh glasbe.